TT-Teknologia Oy jatkaa kasvuaan uudella omistuspohjalla

1.2.2024

Teollisuuden alihankintaan erikoistunut TT-Teknologia Oy on toteuttanut yritysjärjestelyn Kotera Group Oy:n kanssa. Yhtiön perustaja ja toimitusjohtaja Teemu Toppari jatkaa yhtiön johdossa ja omistajana Kotera Groupin osakeomistuksen kautta. Osapuolten välinen sopimus allekirjoitettiin 31.1.2024.

TT-Teknologia Oy on tunnettu vahvasta osaamisestaan mm. kaivos-, metalli- ja paperiteollisuuden tarvitsemien putkistojen, pumppaamojen, kuljettimien ja seulojen sekä teräsrakenteiden rakentajana. Yhtiö tarjoaa asiakkailleen myös kunnossapitopalveluita. Kauppa on osa Kotera Groupin strategiaa vahvistaa asemaansa teollisenrakentamisen palveluissa.

”TT-Teknologia Oy:n myynti Kotera Groupille on strateginen päätös, joka mahdollistaa molempien yhtiöiden vahvuuksien hyödyntämisen ja nopeuttaa kasvua. Liittyminen isompaan konserniin tuo rahoituksellista ja hallinnollista selkänojaa yhtiön toiminnan kehittämiseen. Pystymme lisäksi tarjoamaan yhdessä muiden Kotera Groupiin kuuluvien yhtiöiden kanssa laajemman valikoiman palveluita asiakkaillemme.”, yhtiön toimitusjohtaja Teemu Toppari kertoo.

”Yhtiön perustaja Teemu Toppari on rakentanut TT-Teknologia Oy:stä alansa kärkiyhtiön. Olemme iloisia voidessamme toivottaa TT-Teknologia Oy:n osaksi Kotera Groupia. Hankinta on merkittävä askel Kotera Groupin strategiassa laajentaa teollisen rakentamisen palveluitamme Suomessa ja Ruotsissa”, Kotera Group Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Forsberg toteaa.

Lisätietoja:

Teemu Toppari, toimitusjohtaja, TT-Teknologia Oy

+358 40 771 3265, teemu.toppari@tt-teknologia.fi

Tuomas Forsberg, toimitusjohtaja, Kotera Group Oy

+358 45 631 8597, tuomas.forsberg@koteragroup.fi

Kotera Group Oy

Kotera Group on vuoden 2023 lopussa perustettu, monipuolinen suomalainen rakennusalan kasvuyritys, joka on erikoistunut teollisuusrakentamiseen ja teollisuuden palveluihin, LVIAS-tekniseen urakointiin ja huoltoon sekä korjaus- ja vahinkosaneeraukseen. Konsernissa työskentelee noin 250 rakennusalan ammattilaista neljässä tytäryhtiössä eri puolilla Suomea. Yhtiön pro forma liikevaihto vuonna 2023 oli noin 75 miljoonaa euroa ja pro forma käyttökate noin 6,5 miljoonaa euroa. Kotisivut: https://koteragroup.fi/

TT-Teknologia Oy

TT-Teknologia Oy on Teemu Topparin vuonna 2009 perustama teollisuuden alihankkijayritys. Yhtiö palvelee asiakkaita mm. kaivos-, metalli- ja paperiteollisuudessa. Yhtiön erikoisosaamista ovat putkistot, pumppaamot, kuljettimien ja seulojen kunnossapitotyöt, tanko- ja kuulamyllyjen vuoraukset sekä teräsrakenteet. Yhtiön kotipaikka on Keminmaa, mutta yhtiö tarjoaa palveluita koko Suomen alueella. Yhtiö työllistää reilu 40 omaa henkilöä ja lukuisan joukon aliurakoitsijoita ja yhteistyökumppaneita. Kotisivut: https://tt-teknologia.fi