Kotera Group Oy aloittaa toimintansa – Uusi merkittävä toimija rakennus- ja teollisuuden palveluissa

31.1.2024

Kotera Group Oy ja LVI Kurikka Oy:n, RKM Group Oy:n ja Bark Oy:n omistajat ovat päättäneet yhdistää voimansa ja muodostaa Kotera Group- nimisen konsernin, jonka alle keskitetään teollisuusrakentamista, vahinkosaneerausta ja korjausrakentamista, sekä LVIAS- teknistä urakointia ja huoltoa harjoittavia yrityksiä.

Yritysostostrategian toteuttamiseksi Kotera Group Oy on neuvotellut merkittävän pääomasijoituksen ruotsalaisen sijoitusyhtiö Bragnum Investin hallinnoiman rahaston kanssa. Sijoitetut varat käytetään Kotera Group Oy:n yritysostostrategian toteuttamiseen, jossa tavoitellaan erityisesti korkean kannattavuuden ja kassavirran omaavia, erikoisosaamista tarjoavia pieniä- ja keskisuuria yrityksiä. Kotera Group Oy:n suurimpana yksittäisenä omistajana jatkaa suomalainen sijoitusyhtiö Korpi Capital Oy.

Kotera Group Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi on nimetty Bragnum Investin perustaja ja pääomistaja Lars Österberg, jolla on laaja kokemus Pohjoismaisista palveluliiketoimintaan keskittyvistä yhtiöistä. Österberg on toiminut mm. Bravidan, Layer Groupin, Alimak Groupin, Eitechin, Netelin ja Metrolitin hallituksissa. Österbergin kollegana Kotera Group Oy:n hallituksessa toimii mm. Korpi Capitalin osakas Mikko Fischer, joka toiminut konserniin liitettyjen yhtiöiden hallituksissa Korpi Capitalin mukaan tulosta lähtien.

Kotera Group Oy:n toimitusjohtajana toimii Tuomas Forsberg, jolla on laaja-alainen kokemus suomalaisista rakennusyhtiöistä mm. Skanskasta, Terrawisesta, SRV:stä ja viimeisimpänä Asfalttikalliosta, jossa Forsberg toimi talousjohtajana ja varatoimitusjohtajana ennen siirtymistään nykyiseen tehtäväänsä.

”Idea suomalaisesta rakennusalan sarjaostajasta on itänyt jo pitkään. Alalla on paljon hyviä pieniä- ja keskisuuria yrityksiä, joilla on vahva kassavirta, mutta ei järkeviä sijoituskohteita kassavirralleen. Monella yhtiöllä on kuitenkin vaikeuksia löytää ostaja, joka jatkaa ja kunnioittaa yhtiön tapaa toimia. Koterassa yrittäjät voivat jatkaa yrityksensä kehittämistä ja kasvattamista saaden samalla tukea ja resursseja yhtiön kehittämiseen konsernin muilta yhtiöiltä.

Yrityksensä Koteralle myyvät yrittäjät sijoittavat osan kauppahinnasta Koteran osakkeisiin. Nämä osakkeet tuottavat yrittäjälle merkittävää ylimääräistä tuottoa, koska pystymme Koteran sisällä kanavoimaan yhtiöiden kassavirtaa tehokkaasti uusiin yritysostoihin ja kasvuinvestointeihin.

Maailmalta löytyy paljon esimerkkejä, joissa suuri määrä arvoa on tuhottu yhdistämällä väkisin kulttuuriltaan ja toimintatavoiltaan hyvin erilaisia yhtiöitä. Kotera kunnioittaa ostettavien yhtiöiden rakentamia prosesseja ja toimintatapoja. Tämä on usein myös yhtiöiden omistajille ja johdolle houkutteleva lähtökohta.” Kotera Groupin toimitusjohtaja Tuomas Forsberg kertoo.

”LVI Kurikka, RKM Group ja Bark ovat kukin oman alansa huippuyhtiöitä ja luovat vahvan alustan Koteran yritysostostrategian toteuttamiselle. Meillä on hyvä yhteishenki ja porukka on asemoitunut vahvasti yhteisen tavoitteen taakse.”, Tuomas Forsberg jatkaa.

Lisätiedot:

Tuomas Forsberg

Toimitusjohtaja, Kotera Group Oy

tuomas.forsberg@koteragroup.fi

045 631 8597

Vuonna 2018 perustettu Bragnum Invest on sijoitusyhtiö, joka sijoittaa pieniin ja keskisuuriin Pohjoismaisiin yrityksiin. Bragnum Invest tukee yrityksiä, joilla on todistettu liiketoimintamalli sekä houkutteleva kasvu- ja kehityspotentiaali, ja työskentelee aktiivisesti yritystensä kanssa kasvun ja muutosprosessien nopeuttamiseksi​​.

Korpi Capital Oy on suomalainen sijoitusyhtiö. Korpi Capital sijoittaa yhtiöihin ja yrittäjiin, joiden osaaminen ja johtaminen ovat alansa huippua, ja tarjoaa kohdeyhtiöilleen resursseja ja rohkeutta kannattavaan kasvuun.